Even voorstellen

Home » Yogalessen voor Iedereen » Even voorstellen

Atma Vidya Bhavana - Yoga Niketan Belgium - vzw

Atma Vidya Bhavana - Yoga Niketan Belgium - vzw biedt U, op het vlak van het yoga-onderricht, meer dan 56 (vierenvijftig) jaar ervaring en kennis aan!

Atma Muni (Pionier van Yoga in België)

Atma Muni of Lucien MERTENS (17/10/1937), startte zijn Yogaleven (praktijk en studie) in 1955 en was in 1968 mede oprichter van Aum Yoga Anga, samen met zijn twee broers. In 1997 stichtte hij, samen met Suman, ‘Atma Vidya Bhavana, Yoga Niketan Belgium’ vzw. Naast zijn eigen Yogaleven (56 jaar ononderbroken lesgeven met daartussenin voordrachten en andere programma's) is hij ook reeds meer dan 55 jaar bestuurslid van de Yogafederatie. Eerst van de Belgische Yogafederatie, waarvan hij ook ondervoorzitter was en later van de Yogafederatie van de Nederlandstaligen in Belgie, waarvan hij stichtend voorzitter was. Hij was vele jaren voorzitter van de Pedagogische Raad en verantwoordelijk voor de vorming van Yogaleraars in de federaties en 40 jaar lang vertegenwoordiger in de Educational Committee van de Europese Yoga Unie. In 1976 richtte hij een Yoga-academie op, een vormingsinstituut voor de opleiding van Yogadocenten, onder de naam 'Sri Yogeshwarananda Yoga Mahavidyalaya' vzw, met goedkeuring van Swami Yogeshwarananda en gebaseerd op de principes van het Europees Basisprogramma. In 49 jaar werden zo ruim meer dan 150 mensen gevormd.
Hij is Hatha- en Rajayogacarya.

Atma Muni

Suman

Suman of Herman SEYMUS (10/08/1943-09/06/2021), was in 1968 één van de eerste leerlingen. Dank zij zijn kwaliteiten werkte hij al vlug mee als hulpleraar en vanaf 1973 als docent of acarya. Ook in de Yoga-academie gaf hij vanaf 1976 mee les. Van 2005 tot 2020 was hij voorzitter van de federatie. Verder was hij sinds 2012 gedurende twee jaar Secretaris-Generaal van de Europese Yoga-Unie. Hij was ook lid van het Diploma Committee en voorzitter van de Educational Committee. Hij beschikte over een diepgaande en wetenschappelijk gefundeerde kennis over Yoga.
Hij was Hatha- en Rajayogacarya.

Suman

Het team van Yogaleraars wordt verder aangevuld door, Dharma Muni (Willy Van der Auwera), Anne Van Nerom, Nadine Van Treeck en Gratia Van Dromme.

Al deze mensen zetten zich vol toewijding in voor het verspreiden en onderrichten van Yoga en allen doen ze dit volledig op een non-profitbasis.

Wetenschap van de ziel

De beide vzw's zijn non-sectarisch en steunen op de aloude tradities van de Yogawetenschap, inzichtelijk aangepast aan onze moderne leefwijze... Zowel de Yoga-academie, als de vereniging, zijn (op onafhankelijke basis) verbonden aan YOGA NIKETAN TRUST, Rishikesh, India. Deze organisatie werd opgericht door Swami Yogeswaranda Saraswati, de auteur van het zeer gereputeerde boek 'Atma Vijnana' of 'Wetenschap van de ziel' met voorwoord van Atma Muni (uitg. Ankh Hermes - Niet meer verkrijgbaar).

Wetenschap van de ziel